Volwassenen

Neurologische spraak -, taal en slikstoornissen

Personen met afasie, verbale apraxie, dysarthrie en dysfagie ten gevolge van een hersentrauma, CVA, door een chronische stoornis (dementie, parkinson, MS, MSA/AMS, ALS) of andere oorzaken. Wanneer nodig kan er ook gezocht worden naar ondersteunende communicatie middelen.

Stemstoornissen

Volwassenen met een ernstige of langdurige heesheid, te wijten aan een functionele stoornis (verkeerd stemgebruik, stemmisbruik), of een organische stoornis (stembandknobbels, poliepen, stembandverlamming). Goed stemgeven is een combinatie van verschillende aspecten (ademhaling, resonantie,…), afhankelijk van de oorzaak leer je dit alles correct te gebruiken voor een optimaal stemgeluid.

Stemtransitie

Stem vervrouwelijken, vermannelijken of neutraliseren:
De stem weerspiegelt je stemming en geeft klank aan hoe je je voelt. Iedereen is uniek en dat is wat de zoektocht naar jouw eigen authentieke stem zo boeiend maakt. We begeleiden je graag in het vinden van een stem die jouw persoonlijkheid ten volle kan uitstralen, en bij het vinden van het zelfvertrouwen om je nieuwe stemkleur in het dagelijks leven te gebruiken.
“Everyone finds their voice at different times in their life.” Lilly Singh